Herinner jij je nog de eerste keer dat je een Lightsaber zag in Star Wars?
Fantastisch nieuws! Tegenwoordig kan jij thuis over een levensechte Lightsaber beschikken.

Als Lightsaber liefhebbers en experts, leggen we je graag meer uit over de verschillende Lightsabers, de achtergrond, nieuwe innovaties en delen we ander nieuws. In deze FAQ geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Kan ik duelleren met een Lightsaber?

Ja, je kan duelleren met een Lightsaber. Met de verschillende geluids- en lichteffecten waarover onze Lightsabers beschikken wordt dit extra realistisch. Daarnaast hebben onze Lightsabers ook verschillende extra functies, zoals:

-           Flash on clash: geluidseffect als de Lightsaber een object raakt; 

-           Velocity Smoothwing sound control: het geluid volgt de beweging die je maakt voor een realistische ervaring;

Duelleren gaat niet zonder risico; kijk uit en vermijd duels in kleine ruimtes en ruimtes met veel breekbare spullen.

Tot slot raden we onze klanten af om ‘’hard’’ te slaan met Xenopixel Lightsabers, omdat deze variant zwaarder en meer kwetsbaar is.

 • Wat voor geluidseffecten heeft een Lightsaber?
  Lightsabers hebben de mogelijkheid tot meerdere geluidseffecten. Deze geluidseffecten zijn vaak gebaseerd op de Star Wars saga, wat de ervaring alleen nog maar beter en meer realistisch maakt.

  De meer geavanceerde Lightsabers, zoals onze Xenopixel Lightsaber, hebben de mogelijkheid om eigen geluiden te uploaden.

  Daarnaast beschikken onze Lightsabers over een aantal gave geluidseffecten, zoals de

 • Wat zijn de verschillende mogelijkheden van een Lightsaber?
  De innovaties rondom Lightsabers gaan hard! Het is een technologie waar de laatste jaren veel onderzoek en verbetering bij heeft plaats gevonden. Dit zien we terug in de mogelijkheden die Lightsabers tegenwoordig hebben.


Zo beschikken de meer premium Lightsabers over zowel meerdere geluids- als lichteffecten. Daarnaast hebben ze verschillende ‘’Ignition styles’’, dit is de manier van het verlichten van de Lightsaber.

Alle features zijn gericht op de personalisatie van jouw ervaring én om het gebruik zo realistisch mogelijk te maken.

 • Wat is een flash on clash effect?
  Een van de meest gave effecten van een Lightsaber is het flash on clash (FOC) effect. Dit is een visueel effect waarbij de Lightsaber van kleur veranderd als deze een ander voorwerp raakt. Dit zorgt voor een uitermate tof effect!

 • Wat is het verschil tussen een RGB en Xenopixel Lightsaber?
  Zoals op onze website kan zien, maar ook bij andere Lightsaber aanbieders, zijn er verschillende soorten Lightsabers te koop. Eén van de differentiatie is RGB vs. Xenopixel.

De RGB Lightsaber is een klassieke Lightsaber met mooie kleuren en goede features. Daarnaast hebben we de Xenopixel Lightsaber welke een innovatie is op het gebied van Lightsabers. Deze variant heeft meer opties, maar is ook prijziger. 

Om jou te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we een blog geschreven over het verschil tussen deze twee type Lightsabers.

 • Wat is motion control?
  Motion control is een feature wat je regelmatig terugziet bij meer premium Lightsabers. Hiermee kan door middel van een beweging, de kleur of het licht ingesteld worden. We zien vaak 3 soorten motion control varianten terug:

  - Twist: hierbij beweeg je je pols en verandert de Lightsaber van kleur en/of licht;
  - Stab and pull back: maak een stekende beweging met je Lightsaber en haal ‘m terug;
  - Swing: geef een zwaai aan je Lightsaber en zie wat het effect is;

  De instellingen hiervoor verschillen per Lightsaber.

 • Wat is Velocity Smoothwing sound control?

Dit is een speciale feature van Lightsabers. Hierbij is het geluid afgestemd op de bewegingen die je maakt. Een mooie innovatie als je het ons vraagt! Beleef het zelf met onze Lightsabers.

 • Welke Lightsaber moet ik kiezen?

Goede vraag! Wij raden je aan om je goed in te lezen als je een Lightsaber gaat kopen. Er zijn verschillende ‘’goedkope’’ varianten op de markt, alleen helaas zien we dat goedkoop in deze gevallen vaak duurkoop is. Deze Lightsabers zijn gemaakt van zwakke materialen, hebben weinig features en gaan snel kapot.

Kijk bij het kopen van een Lightsaber dus naar de specificaties én
Voor een klein budget is er zeker ook een goede Lightsaber te vinden, bijvoorbeeld een RGB Lightsaber. Hiermee kies je voor een Lightsaber met alle kwalitatieve basis functies én geniet je van een echte Lightsaber ervaring.

Heb je een groter budget, bekijk dan een Xenopixel Lightsaber; dé innovatie op het gebied van Lightsabers!

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met info@lightsaberexpert.nl