Herinner jij je nog de eerste keer dat je een Lightsaber zag in Star Wars? Fantastisch nieuws! Tegenwoordig kan jij thuis over een levensechte Lightsaber beschikken. Als Lightsaber liefhebbers en experts, leggen we je graag meer uit over de verschillende Lightsabers, de achtergrond, nieuwe innovaties en delen we ander nieuws. Dat doen we in onze blog.

Lightsabers zijn in de afgelopen jaren immens populair geworden om verschillende redenen:

- Als collectors item voor echte Star Wars fans;
- Als item om te duelleren voor volwassenen en jongeren;
- Omdat ze beschikken over toffe licht- en geluidseffecten;

Door de populariteit is de ontwikkeling van Lightsabers ook razendsnel gegaan en zijn er verschillende varianten op de markt gekomen. Om de juiste keuze te maken, informeren we je graag. In deze blog bespreken we het verschil tussen een RGB Lightsaber en Xenopixel Lightsaber.

De basis

De RGB Lightsaber beschikt over mooie kleuren welke vanuit de houder komen. Hierdoor zijn de lichteffecten goed zichtbaar, maar is vooral de onderkant extra verlicht. RGB staat voor rood-groen-blauw; hiermee worden alle kleuren gemaakt die de Lightsaber kan hebben.

Dan door naar de Xenopixel Lightsaber. Dit soort Lightsaber is de innovatie als het gaat om Lightsabers. De ontwikkeling zit ‘m met name in de verlichting van de Lightsaber. In tegenstelling tot de RGB variant, wordt de Xenopixel Lightsaber egaal verlicht met behulp van LED verlichting. Dit zorgt ervoor dat het lichteffect spectaculairder is dan dat van de RGB variant. Het geeft een meer realistische ervaring!

Gebruik

In de films van Star Wars en Rogue One worden de Lightsabers gebruikt door Jedi’s om te vechten tegen de Dark Side én om zich te verdedigen. De ‘’echte’’ Lightsabers zijn gevaarlijke gevechtswapens, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig ook ‘’veilige’’ levensechte replica’s.

Met de RGB Lightsaber kan je goed duelleren, de Lightsaber is over het algemeen lichter dan de Xenopixel variant en minder kwetsbaar. Kijk wel uit dat je niet in kleine ruimtes duelleert.

De Xenopixel Lightsaber is meer bedoeld als collectors item en om te showen. De Xenopixel variant is zwaarder en meer kwetsbaar. Hierdoor raden wij het af om hard te slaan met de Xenopixel; een rustig demonstratie duel is wel mogelijk.

Effecten

Tegenwoordig hebben beide soorten Lightsabers de mogelijkheid tot verschillende kleur- en lichteffecten. Wel is het zo dat de Xenopixel Lightsaber vaak meer opties heeft op dit vlak. Dit komt met name doordat de Xenopixel variant moderner en geavanceerder is.

Als we kijken naar ons assortiment dan zit er ook verschil in de mogelijkheden qua kleur- en lichteffecten. Zo heeft onze RGB Lightsaber de beschikking over 3 verschillende lichteffecten en de Xenopixel Lightsaber 7 verschillende lichteffecten.

Daarnaast beschikt de Xenopixel Lightsaber over 10 verschillende ‘’Ignition Styles’’, dit de manier van oplichting, terwijl de RGB Lightsaber maar op 1 manier oplicht.

Qua geluidseffecten heb je bij de RGB Lightsaber keuze uit 12 verschillende geluiden, zoals de ‘’Emperor’’, ‘’Rage Knight’’ en ‘’The Dark Sword’’. Bij de Xenopixel Lightsaber heb je keuze uit maar liefst 34 verschillende geluiden, afwisselend van ‘’Master Yoda’’ tot ‘’Starlight’’ en ‘’Scavenger Rey’’ tot ‘’Luke Skywalker’’. De keuze is bij beiden soorten reuze!

Extra’s

De ontwikkeling rondom Lightsabers gaat net als bij andere technologie snel. Dit is ook te zien in de extra opties die beide Lightsabers bieden. Zo beschikken beide Lightsabers over onder meer de volgende opties:

 • Flash on clash: geluidseffect als de Lightsaber een object raakt;
 • Instelbaar volume;
 • Force effect;
 • Velocity Smoothwing sound control: het geluid volgt de beweging die je maakt voor een realistische ervaring;

Zoals eerder vermeld, heeft de Xenopixel meer mogelijkheden als het gaat om licht- en geluidseffecten. Daarnaast beschikt de Xenopixel Lightsaber over onder meer:

 • Duel mode precision: een extra realistische ervaring bij een flash on clash;
 • Exclusieve gepatenteerde technologie;
 • Motion control: doormiddel van een beweging de kleur en/of het lichteffect instellen,
  dit kan op 3 manieren;
 • Een uitneembare batterij;
 • De mogelijkheid je eigen geluiden en effecten te uploaden;

Keuze

Tijd om een keuze te maken. Als je een keuze maakt op basis van de prijs dan is de RGB Lightsaber jouw beste aankoop. De Xenopixel Lightsabers zijn over het algemeen prijziger dan de meer standaard RGB Lightsaber.

Als je echter meer mogelijkheden en extra’s wilt en daarnaast wilt beschikken over een Lightsaber die realistischer en meer premium is, dan is een Xenopixel Lightsaber jouw nieuwe gadget.

Al met al zijn allebei de varianten een goede keuze als je graag een Lightsaber wilt kopen. Kijk altijd naar de verschillende specificaties en wat bij je past qua prijs. Heb je een vraag? Stel het gerust aan één van onze experts via info@lightsaberexpert.nl

Ben je op zoek naar een kwalitatieve Lightsaber?
Bekijk dan ons assortiment en kies voor een Lightsaber met een krachtige batterij en zowel licht- als geluidseffecten.

Voel je een echte Jedi! Of kies je voor Dark Side!?